5 maart 2022 volop lente in de Bourgogne, bezoek aan het prachtige Lac de Panneciére

Het lac de Pannecière ligt in het departement Niévre, Bourgogne. Het meer ligt op een hoogte van 320 m2 en heeft een oppervlakte van 5.5km2. Het is het grootste meer van de Morvan. Dit meer staat in de top 4 van schoonste meren van Frankrijk. Lac de Pannecière is een stuwmeer met een stuwdam, de stuwdam/barrage is 340 meter lang en 50 meter hoog. Als je op de barrage staat heb je een magnifiek uitzicht. Het lac de Pannecière is een pareltje voor zonneliefhebbers, vissers en/of om in te zwemmen. Er zijn mooie zandstrandjes, inhammen en bossen. Aan de oevers ligt het dorpje Chaumard, vissers kunnen hier een visvergunning kopen. Op het meer zijn gemotoriseerde boten niet toegestaan, het is een rustig meer. Voor gemotoriseerde boten kan je naar het lac de Settons. De meest voorkomende vissoorten in het lac de Pannecière zijn: snoekbaars, forel, karper en zeelt. Het dorpje Ouroux-en-Morvan biedt prachtig uitzicht op het stuwmeer. Elke 10 jaar gaat het meer leeg in verband met controle. Alle vissen worden dan eerst gevangen en elders uitgezet. 2012 was de laatste keer dat het meer gecontroleerd werd. Een unieke gebeurtenis voor fotografen, natuurliefhebbers en toeristen. Zelf heb ik het ook gezien, het is echt heel bijzonder. In plaats van een groot meer loopt er slechts een klein riviertje. Ik wandelde letterlijk op de bodem van het meer. Ik zag oude ruïnes van huizen, oude weggetjes, bruggetjes en oude weilanden met omheining. Je mag om veiligheidsmaatregelen niet overal lopen. Het lac de Pannecière ligt in natuurpark de Morvan 285.000 hectare natuur bestaand uit bossen, meren en bossen. Deze plek is zeker een bezoekje waard.

2 gedachtes over “5 maart 2022 volop lente in de Bourgogne, bezoek aan het prachtige Lac de Panneciére

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s