Kweeperen, coings

Kweeperen is een zogenaamde verloren en vergeten fruitsoort. Een fruitsoort die momenteel weer een herstart maakt, er is in Nederland zelfs een stichting voor opgericht. De kweepeer is familie van de appel en peer zijn afkomst is uit de rozenfamilie.  De kweepeer is veelzijdig, lekker om te pocheren, stoven, bakken maar ook ideaal voor een lekkere gelei. De kweepeer heeft een lichtgroene/gelige dunne schil, rauw is de kweepeer niet lekker, hard en bitter. De kweepeer is kenmerkend voor de keuken uit het Midden-Oosten. De kweepeer groeit hoofdzakelijk in het zuiden van Europa. In Japan doet de kweepeer het ook goed. Je kunt de kweeperen oogsten vanaf september/oktober meerdere maanden.
Ik had geen ervaring met de kweeperen maar ik ben nu helemaal blij met deze peertjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s