Halloween koekjes recept

Vieren de Franse Halloween? Franse houden van tradities, ze houden van traditionele feesten en feestdagen. Ze houden ervan om urenlang te tafelen en lekker te eten. Ze vinden Halloween eigenlijk te Amerikaans, te commercieel. Toch zie je ook hier in de Bourgogne winkels met Halloween versiering. Op crèches en scholen wordt aandacht besteed en gaan kinderen verkleed langs de deuren. Nog even wat weetjes over Halloween bijvoorbeeld waarom (bijna) iedereen zich met Halloween verkleed (zeker als je het viert en/of langs de huizen gaat) Op die manier kan je je vermommen voor geesten die in en om je huis dwalen. De pompoenen met enge gezichten waren bedoeld om enge boze geesten te verjagen. En zoals met zoveel tradities bleef dit item, de pompoen, het symbool voor Halloween. Het commerciële element van Halloween zegt mij niet zoveel maar als kapster en grimeur heb ik wel veel gezichten lekker eng mogen grimeren. Ook als inspiratiebron om te schilderen en tekenen leent Halloween zich prima. Ik zal een paar foto’s bij mijn Halloween recept plaatsen. Er zijn heel veel recepten voor Halloween-hapjes, hartig en zoet. Ik heb dit jaar glutenvrije koekjes gemaakt met het Halloween thema. Vaak liepen mijn koekjes in de oven uit maar inmiddels heb ik een goed recept met en zonder gluten. En het werkt perfect om het deeg goed plat te laten opstijven in de koelkast. Dus geen bal van je deeg maken. Een uur tot anderhalf uur is het beste. Daarna uitsteken met je koekvormpjes. Bakken in een goed voorverwarmde oven. En na afloop goed laten afkoelen want in het begin zijn ze nog zacht en bros. Je kunt ze nog versieren met glazuur maar dat heb ik niet gedaan, ik ben blij met mijn glutenvrije spookjes, hoeden en pompoenen van koekjesdeeg. Fijne Halloween allemaal 👻☠

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s