Yoghurt cake met peren en pistachenoten

Heel makkelijk, je kleine yoghurt bakje is je hoeveelheid, je maatbeker. 125 gram gemiddeld en bakken met yoghurt is lekker fris van smaak (als je niet teveel suiker erbij doet) Vandaag heb ik mijn yoghurt cake met peren gemaakt. Ik heb mooie (verse) peren maar ik wilde ook eens proberen of het ook met peren uit een blik zou lukken. Dat werkt prima maar je moet ze wel heel goed laten uitlekken. En de verhouding peer/beslag moet goed zijn. Peren zijn namelijk best vochtig dus neem 2 peren formaat M. Voordat mijn beslag de oven in gaat heb ik nog wat pistachenoten erbij gedaan, even roeren en dan is het klaar voor de oven.  Nadat de baktijd voorbij is goed checken met een satéprikker of de cake goed droog en gaar is van binnen. Omdat ik veel glutenvrije ingrediënten gebruik moet mijn cake wel een halve dag afkoelen in de koelkast met gewoon tarwemeel is het veel makkelijker.  Peer & pistachenoten een verrukkelijke combinatie. Een heel simpel herfst recept met peren en peren horen bij de herfst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s