Geweldig dat zo’n gezond bananenbrood zo lekker is ๐ŸŒ๐Ÿ˜‹

Fijn dat zo’n gezond bananenbrood ook zo lekker is. En dit bananenbrood is ook populair in Frankrijk. Gemaakt met/van havermout. Ik gebruik havermout voor alles, als pap, in m’n hartige taart zelfs in mijn smoothies. Je kunt havermout malen dan krijg je havermeel, met bakken maal ik dus meestal eerst de glutenvrije havermout. Op een handje na die laat ik grof dat geeft een verrassende structuur in mijn baksels. Het gezonde havermout brood/cake is bijna een hype te noemen. Makkelijk glutenvrij te maken maar ook makkelijk veganistisch te bereiden. Vervang dan de boter door kokosolie, in het geval van mijn gezonde bananenbrood 40 gram kokosolie en 10 gram water in plaats van 50 gram boter. De eieren kan je vervangen door appelmoes, voor ieder ei drie eetlepels appelmoes. Ook kan je een ei vervangen door รฉรฉn eetlepel lijnzaad, neem wel gebroken lijnzaad, of bewerk het lijnzaad in de vijzel.ย  ร‰รฉn eetlepel gebroken lijnzaad met drie eetlepels warm water, even laten weken (in plaats van een ei)
Mijn gezonde havermout bananenbrood eet ik zelfs als ontbijt, de toevoeging van de cashewnoten heb ik zelf bedacht (hoogstwaarschijnlijk is er vast nog een recept met cashewnoten erdoorheen) ik gebruik ongezouten cashewnoten die ik even grof maal. Dadels gebruik ik heel vaak ter vervanging van witte suiker. Ik maak ze fijn in mijn keukenmachine, soms moet je met een lepel, tussendoor, even aan de zijkanten de dadel stukjes los schrapen uiteindelijk krijg je een soort kauwgom-achtige dadel substantie. Je kunt aan je bananenbrood rozijnen toevoegen en/of stukjes droog fruit zoals cranberries, abrikoos maar pompoenpitten en zonnebloempitten doen het ook goed.ย  Dit brood bak je, snijd het in dikke plakken en vries een gedeelte in. Op die manier heb je altijd een gezond alternatief als ontbijt of als snack.
#atelierphilippine #workshopsmontapas #aquarel #aquarelrecept #kookboek #illustraties #illustrator #illustrationartists #foodillustration #foodofinstagram #bananenbrood #gezond #vegan #glutenvrij #dadels #banaan #bakken #gezond #gezondleven #lekker #volgmij #frankrijk #bourgogne #fooddesigner #fransereceptenfacebook #cashewnoten #drawing #doodeling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s