Pommes duchesse

De feestdagen komen er weer aan, en wat is het dan fijn als je vooraf al enkele gerechten kan bereiden. Dat scheelt Kerst-stress in de keuken!  Mijn pommes duchesse kan je makkelijk glutenvrij en vegan maken, de ingrediënten kan je makkelijk vervangen door een vegan variant of een glutenvrije variant.

Feestelijke rozetten van aardappelpuree of van zoete aardappel. Ik ben vooral fan van de zoete aardappel.  Deze feestelijke aardappel rozetjes hebben behalve de smaak en uiterlijk nog een voordeel. Je kunt ze van te voren maken en invriezen. Heel simpel, kook de aardappelen met een beetje zout, in weinig water. Giet ze af, stamp ze goed fijn met wat boter, eidooiers en/of wat melk. Voeg naar smaak zout,peper en nootmuskaat toe. Ik vervang vaak de melk door wat kookwater waarin ik de aardappelen heb gekookt. Je kunt variëren met dit recept, kruiden en kaas kunnen toegevoegd worden aan de puree. Zorg wel dat de puree lekker smeuïg blijft en fijn van structuur is. Laat de puree een beetje afkoelen, doe in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Spuit kleine torentjes op een kunstof snijplank, bekleed je snijplank wel eerst met bakpapier. Vries de torentjes in, zo’n 4 uur. Zodra ze diepgevroren zijn doe je ze over in een gesloten diepvrieszak/bak. Voor je (Kerst) diner: Verwarm de oven voor 200°C. Laat ze eerst iets ontdooien.  Leg de aardappel rozetjes/torentjes op je bakplaat, met bakpapier. Bak ze in de voorverwarmde oven goudbruin in ongeveer 25 à 30 minuten.
PS: in plaats van een spuitzak met gekarteld spuitmondje kan je ook een plastic boterhamzakje vullen met de aardappelpuree. Knip daarna een klein puntje aan één van de zijkanten eraf, onderaan. Je boterhamzakje werkt nu hetzelfde als een spuitzak.
#atelierphilippine #atelierphilippine.com #pommesduchesse #aardappel #zoeteaardappel #feestelijk #bijgerecht #glutenvrij #glutenvrijgenieten #recept #drawing #doodeling #kookboek #geillustreerdkookboek #frankrijk #bourgogne #foodofinstagram #fooddesigner #illustraties #foodillustrator #kookboek #illustrator #kerst #kerstmis #bakken #tekenen #etsyatelierphilippine58 #pinkwaves

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s