Mug cake

December begint koud dit jaar.  Dus maak ik het binnen gezellig en warm. Ondanks de kou loop ik  drie keer per dag met mijn honden. En niks is fijner dan thuiskomen na een lange wandeling. Thee of warme chocolademelk en soms zo’n zalige mug cake oftewel een cake in een mok. Inmiddels heb ik veel recepten van vegan tot en met glutenvrije varianten. In de oven, airfryer of magnetron. Met weinig ingrediënten te maken en binnen enkele minuten klaar.  Ik noem het altijd mijn winter comfort momentje in het Engels zeggen ze “cozy”, en dat is precies wat het is. Eigenlijk is de mug cake een cakeje in een mok. Volgens mij begon deze mug cake populair te worden rond 2008.  Er zijn ongelooflijk veel recepten en varianten inmiddels van zoet tot hartig en ook alcoholische versies. Ze hebben allemaal één ding gemeen, snel een éénpersoons lekkernij maken. En dat lukt deze mug cakejes goed!
#atelierphilippine #workshopsmontapas #foodillustration #foodofinstagram #mugcake #mugcakes #healtymugcake #glutenvrij #brownies #illustraties #illustrator #december #decembre #gezellig #vegan #havermout #mokcake #kookboek #kookschrift #bourgogne #frankrijk #momentvoorjezelf #goodvibes #levensgenieter #leefjemooisteleven #zoet #sweet #chocolade #drawing #doodeling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s