Veganistische erwtensoep

Veganistische erwtensoep net zo lekker als de oorspronkelijke snert. De gebakken tofu blokjes en de kruiden pesto maken deze vegan erwtensoep verrukkelijk! Ik wilde foto’s maken maar de soep was snel op gelukkig heb ik het recept nog 😉😋

Gisteren heb ik veganistische erwtensoep gemaakt. Jarenlang heb ik “echte snert”, gemaakt maar ik wilde ook weten hoe de smaak zou zijn van deze veganistische erwtensoep. Ik kan jullie vertellen dat deze veganistische erwtensoep zalig van smaak is, heel gezond vanwege de grote hoeveelheid peulvruchten en groenten. Boordevol spliterwten, knolselderij, wortelen, aardappel, prei, en ui. Één grote dampende kop veganistische erwtensoep zit vol vitamines en mineralen. Misschien weet je het niet maar spliterwten zitten ook vol vezels en als je er roggebrood of volkoren granen brood bij serveert is deze maaltijd ook een feestje voor je spijsvertering. Van deze veganistische erwtensoep zit je lekker lang vol. Ik maak zelf mijn groentenbouillon omdat de kant en klare bouillonblokjes te zout van smaak zijn, naar mijn mening. Ik noem mijn veganistische erwtensoep vaak “veganistische erwtensoep de luxe” omdat ik aan het einde wat geroosterde tofu toevoeg aan mijn soep. Eerst moet je de tofu goed laten uitlekken, eventueel met wat keukenpapier deppen. Daarna naar smaak wat kruiden, ik bak ze even kort tot ze krokant zijn. En ik doe ze pas op het laatste moment in de soepkommen. Als je ze eerder mee kookt worden ze soppig en niet lekker krokant.  Het brood wat ik zelf bak is lekker vol goede granen. Erbij maak ik een kruiden pesto die ik smeer op de grof gesneden plakken brood.  Even in de oven en dan is het echt een verrukkelijke maaltijd. Omdat de groenten in de veganistische erwtensoep echte wintergroenten zijn, zijn ze betaalbaar en dus ook fijn voor je portemonnee. Ik persoonlijk vind deze veganistische maaltijdsoep de luxe zo lekker dat ik hem met de feestdagen zo zou kunnen serveren. Je kunt natuurlijk variëren met het brood en de topping. Ook kan je van het brood croutons maken en die erbij serveren #atelierphilippine #illustraties #veganfood #erwtensoep #winter #soep #illustrator #kookboek #foodofinstagram #fooddesigner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s